تاريخ : 30 ارديبهشت 1392 | 5:2 | نویسنده : مصطفی گنجی

سرشماري سال 90 نشان داد، جمعيت زنان نيمه‌اول دهه60 در حال حاضر بيشتر از نيمه‌دوم آن و همچنين دهه بعد و قبل از خود است. بر اساس اين سرشماري ميانگين سني جمعيت زنان کشور 30 سال است. تيام‌ برخلاف اسمش با چشمان آبي‌رنگ و موهاي روشنش يکي از متولدين نيمه‌اول دهه60 است، بيشتر دوران نوجواني‌اش با بيماري مادر و بعد فوت او سپري شد. 

او در حال حاضر از ايران رفته است و مشغول ‌کار در يکي از شهرهاي آمريکاست اما گاهي به نظر مي‌رسد نوعي تنهايي دهه شصتي به سراغش مي‌آيد و مي‌گويد: «همه زندگي مي‌خواستم که بهترين دوست براي دوستانم، بهترين دانش‌آموز براي مدرسه، بهترين خواهر براي خواهر و برادرانم و بهترين فرزند براي پدر و مادرم باشم. اما امروز مي‌بينم که تنها هستم و آنها به بهترين بودن من توجهي نکردند.»

اين دختران مهم‌ترين بخش جمعيت کشور را تشکيل مي‌دهند و بر اساس آمارها جزو 30درصدي جمعيت مجرد زنان کشور هستند و به نظر مي‌رسد کمتر از کم‌سن‌وسال‌هاي خود انگيزه‌اي براي ازدواج دارند. اين امر موجب شده تا جدول‌هاي آماري جمعيت و ازدواج در ايران به شکل ديگري دربياييد. اگرچه از تعداد ازدواج‌ها در سال‌هاي اخير کاسته نشده اما آمارها نشان مي‌دهند اين ازدواج‌ها عمدتا مربوط به دختران نيمه‌دوم دهه60 و بيشتر از آن دهه70 بوده است. 

ميانگين سن اولين ازدواج در بين زنان و مردان بر اساس سرشماري سال 90 در بين دختران 23سال و در بين پسران 26سال است و بر اين اساس معادلات ازدواج در اين سال‌ها چندان دور از ذهن نيست و تنها در ازدواج‌هاي مربوط به نيمه نخست دهه60 تفاوت‌هايي وجود دارد.



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 3
موضوع : | بازدید : 1577
برچسب ها :